Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır? - Halı Yıkama Antalya

Koltuklar evlerimizin iş yerlerimizin vazgeçilmez eşyalarındandır. Zamanla lekeler oluşmuş, kirlenen koltuklar uzman bir koltuk yıkama firması tarafından yıkama yapılması gerekir.

Koltuklar Neden Yıkanmalıdır?

Koltuklar devamlı kullanılan eşyalar içinde yer alır. Daha oldukça kire ve toza maruz kalırlar. Özellikle de yiyecek ve içeceklerin bıraktığı lekeler çok fena bir imaj oluşturur. Kişiler bu lekeleri kendi imkanları ile temizlemekte zorlanabilir.

Yoğun kimyasal kullanması hem koltuk yüzeylerinin zedelenmesine bununla birlikte ciddi esenlik problemlerine yol açabilir. Tüm bunlarla uğraşmak yerine alanında uzman bir koltuk yıkama kadrosu işleri kısa müddette ve derinlemesine temizlik yapabilir.

Koltuk Yıkamanın Uzmana Bırakmak Neden Önemlidir?

Antalya Koltuk Yıkama - Berrak Halı Yıkama

Koltuklar nerede ise hayatın her alanında yer almaktadır. Kirlenip tozlanması ancak imaj kirliliği açısından ehemmiyet taşımaz. Bunun haricinde başka nedenler de vardır. Bunlardan kimilerini şöyle izahat mümkündür.

İçecek, yiyecek lekeleri vb. koltuklar üstünde bulunan kumaşa zarar verir. Böylece ne yazık ki koltukların ömrünü kısaltmış olur.

Yoğun kimyasallar kullanarak sıkıntılı lekeleri çıkarmaya çalışmak ferdin sağlığını negatif etkiler. Özellikle de solunum problemi yaşayan astım kişileri için ehemmiyet taşır.

Kir ve lekeleri temizlemek için uzun mesai harcanır. Üstelik bitkinlik de cabası denilebilir.

Her ne kadar derinlemesine temizlik yapıldığı sanılsa da süngerlerin içerisini insan gücü elle ile temizlemek olası değildir. Kimyasalların derinlere nüfuz etmesi için yüksek güce ve teknolojiye gereksinim vardır.

Koltuk silmek için yoğun kimyasallar kullanılır. Üstelik bu kimyasalların koltuktan temizlenmesi için de durulama yapılması gerekir. Aksi şekilde uzun vakit deterjan kokularını solumak zorunda kalabilirsiniz.

Kuruma süresi fazlaca uzun sürer. Vakum yahut kuvvetli çekim gücüne haiz bir makine olmadığı sürece koltuklar uzun vakit nemli kalır. Koltuk kılıfının kurumasından ziyade altında kapalı şekilde olan süngerler kurumayı geciktirir.

Zorlu lekeler insan gücü ile çıkmayabilir. Kumaşın yahut süngerin içerisine işleyen lekeler çıkmadığı sürece temizlik kendini göstermez.

Koltuktan leke çıkarma yöntemleri

Koltuk Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Koltukların temizlenmesi uzun vadeli bir süreçtir. Koltukları temizlemek için üstüne bir şeylerin dökülmesi, belirgin pis olması veya koku yapması gerekmez. Yoğun halde koltuk kullanılıyor ise 4 ayda bir, tertipli ve sürekli kullanılıyor ise 8 ayda bir, daha azca kullanılan koltuklarda ise yılda bir temizlenmelidir. Bunlar dışında;

Çocukların wc eğitimi dönemlerinde idrar problemlerinden meydana gelen lekeler olması,

Evcil hayvanların yemek, mama, dışkı, naturel kirleri gibi nedenlerden kaynaklı koltukların kirlenmiş olması,

Kalabalık evlerde veya bolca konuk alan evlerde yem, içme gibi lekeler oluşması,

Temizleme amacı ile meydana getirilen silme işlemleri neticesinde lekeler oluşması, iz kalmış olması şeklinde durumlarda koltukların yıkanması gerekir.

Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

Antalya Koltuk Yıkama Firması - Berrak Halı YıkamaKoltuk yıkama, temizleme mevzusunda ekipmanlar fazlaca önemlidir. Profesyonel temizleme araçları yardımıyla kısa müddette tertemiz ve derhal kullanılabilir durumda olur. Yapılan işlemler özetlemek gerekirse şöyleki gerçekleşir:

Koltuğun kumaşı çözümleme edildikten sonrasında müsait malzemeler hazırlanır.

ilk başlarda koltukların minderleri yerinden çıkarılır. Her iki yüzeyin tozları yüksek çekim gücüne haiz toz alma araçları ile temizlenir. Böylece yüzeydeki tozların derine inmesi engellenir.

Daha sonrasında koltuk minderleri ayrı ayrı ıslatılır. Aynı halde koltuk kenarları ve kumaş kaplı olan her bölüm ıslatılır. Çıkarılamayan yaslanma bölümleri de püskürtme yöntemi ile ıslatılır.

Islatma işleminin arkasından kısa bir müddet bekletilir. Suyun her yere nüfuz etmesi sağlanır.

Ardından kumaşa en müsait dezenfektan malzemeleri su ile birlikte hazırlanır.

Hazırlanan solüsyonlar püskürtme ovalama şekilleri ile yüzeye zarar vermeden yapılır.

Vakumlama yöntemi ile pis solüsyon çekilir. Böylece pis su anında emilim elde etmiş olur.

Durulama işleminin arkasından tekrar koltuktaki su vakumlanır. Bu muamele, hortumdan pak sular gelene kadar devan eder.

Son olarak kurutma işlemine geçilir. Güçlü vakumlama yardımıyla beklemek en az ölçüde olacaktır.

Yıkama işleminden sonrasında koltukların birbirine ilişki etmemesi rutubet açısından önemlidir. Birkaç saat içinde koltuklar kurumuş olur.

Koltuk yıkarken kullanılan bütün vasıta gereçler duyarlı uçlara sahiptir. Hiçbir halde yüzeye zarar vermez. Tüm bu işlemler bittikten sonrasında koltuk yüzeyi yeni şeklinde olacaktır. Ancak istisnai bir vaziyet ile karşılaşılır ise çıkmayan kir, geçmeyen kir gibi o alana yoğun içerikli araç-gereç kullanılarak muamele sonlandırılır.

Koltuk Yıkama Sonrasında Kullanım

Koltukların yıkanma işlemi bittikten sonrasında 4 ile 6 saat içinde tamamen kullanılır duruma gelecektir. Yıkama işleminde kuvvetli makinelerin vakumlamasından faydalanıldığı için kurumayı da çabuklaştırdığı görülür.

Kış ve yaz aylarına gore kuruma süresi farklılık gösterse de günlerce beklemenize gerek kalmadığını söylemek olası olacaktır. Pencerelerin, kapıların aleni olması kurumayı daha da süratli hale getirebilir.

Facebook Twitter E-Mail Whatsapp